Wichtige Termine im Wintersemester 2021/22

• Beginn der Vorlesungszeit: 11.10.2021
  • Ende der Vorlesungszeit: 04.02.2022
  • Die Vorlesungen fallen aus:
    24.12.2021 - 06.01.2022
  • Dies acdemicus: 01.12.2021
  • Feiertage: 01.11.2021

You are here: Home

Welcome to the Department of Chemistry!

These pages contain information about the courses of study and the research activities of the Departmetn of Chemistry (part of the Faculty of Mathematics and Natural Sciences of the Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität).

Please note that the english pages are under construction. We apologize for your inconveniences.

2G semester certificate

The Faculty of Mathematics and Natural Sciences and the Faculty of Agriculture offer their students the issuing of a "2G semester certificate", provided that they have been fully vaccinated against or are have been recovered from the SARS-CoV-2 coronavirus. This document in credit card format is intended to help simplify and speed up the admission checks for classroom teaching.

It will be issued from October 18 to October 22. Opting for the 2G status card is of course entirely optional! For further information, please click here.

Vaccination offer from the University

The University offers two new vaccination appointments against SARS-CoV-2 (free of charge and without pre-registration) in October for students of the University of Bonn:

First dose:

• Tuesday, October 26
  • Wednesday, October 27

Of course, this offer also applies to students who have come to us from abroad this semester and may have received vaccines, which are not approved in the EU.

For more information, please visit this website.

Information for new Master Students

The first event will be the seminar of the module MCh 1.2 (Organic Molecules and Materials), which will take place on Monday, 11th October, at 8:15 am, in lecture hall 1 of the chemical institutes in Endenich (Gerhard-Domagk-Str. 1).

Due to the current Corona regulations, we will check your "3G status" (vaccinated (geimpft), recovered (genesen), tested (getestet)) at the entrance of the lecture hall building. Therefore, please be there 10 to 15 minutes earlier and bring one of the following three documents with you:

1. Vaccination certificate showing that you have been fully vaccinated against COVID-19 with an EU approved vaccine.
  2. Proof that you have had a COVID-19 infection within the last 6 months and are fully recovered for at least 28 days.
  3. An official test certificate of a negative rapid antigen test or PCR test not older than 48 hours.

Coronavirus rapid testing centers at the University

There are now two Coronavirus rapid test centers available to students and staff at the University of Bonn. For more information and to book an appointment, please visit the university's Coronavirus website.